Stichting Roefeldag Gemert-Bakel

Scholen

De deelnemende scholen

De kinderen van KC Berglaren kijken er naar uit om deel te nemen aan de Roefeldag. Een hele mooie manier om kennis te maken met verschillende beroepen. Leuk en leerzaam.
Daarnaast is het natuurlijk ontzettend gaaf om bij Time Out een kijkje te nemen. Hopelijk wordt het mooi weer zodat de kinderen bij het Boerenbondsmuseum ook alle kans krijgen om het museum goed te bekijken.

Groeskuilenstraat 32, 5421 HW Gemert

Een super gezellige, leerzame ‘ontdekkingsreis’ bij lokale bedrijven om te proeven van het bedrijfsleven. De Roefeldag heeft daarnaast zeker ook een sociaal karakter met aspecten van samenwerken, respect, interesse tonen, goed luisteren naar anderen, enz.

Geweldig dat zoveel mensen zich inzetten om deze dag tot een succes te maken.

Johannes Keijzershof 2, 5423 TX Handel

Wij vinden het belangrijk dat kinderen in de echte wereld ONTDEKKEN, ONTMOETEN, MEEDOEN EN BELEVEN…….dus…..…ROEFELEN!

Elsenstraat 3, 5763 AP Milheeze

De kinderen van groep 7-8 van Kindcentrum De Klimboom kijken elk jaar weer uit naar de Roefeldag. Op deze dag gaan ze in groepjes op bezoek bij allerlei bedrijven en winkels om te roefelen. Zo kunnen ze zelf ervaren hoe het is om verschillende beroepen uit te oefenen. Een leuke, maar vooral ook leerzame dag!

Meester Hertsigstraat 7, 5764 PR De Rips

Kinderen kunnen lokale bedrijven bezoeken binnen de gemeente Gemert-Bakel. Kinderen hebben vaak geen weet van het scala aan bedrijven binnen onze gemeente. Dit is een kans om eens binnen te kunnen kijken. En wat is nou leuker dan dit zelf met eigen ogen te zien? Kinderen komen vaak op een leuke en leerzame manier te weten hoe verschillende bedrijven te werk gaan. Daarnaast sluit de Roefeldag voor onze school en groep 8 ook aan bij het project Bizworld. Tijdens dit project maken de kinderen kennis met de ondernemerswereld.

Churchillaan 8, 5421 HA Gemert

Onze kinderen maken tijdens de Roefeldag kennis met allerlei beroepen en bedrijven. Daarbij krijgen zij vaak een heel ander beeld van een beroep.

Oude Molenweg 10, 5425 VR De Mortel

Meedoen aan de Roefeldag betekent voor Kindcentrum de Dompelaar en de kinderen letterlijk investeren in de jeugd en in de toekomst. Kinderen kunnen snuffelen/ rondneuzen in de wereld van de volwassenen.

Uitspraken van kinderen: “Je komt meer te weten over bedrijven.”, “Spelenderwijs ontdekken welke beroepen er zijn.”, “Leerzaam”.

Sint Janstraat 49-51, 5424 TS Elsendorp

De Roefeldag wordt door leerlingen en ouders als heel positief ervaren. Goede organisatie is een pluspunt. In kleine groepjes naar verschillende bedrijven is ook fijn.

Het is eigenlijk een leuke dag voor de kinderen en ouders, waarin ze op verschillende plekken in de keuken mogen kijken. Bij sommige bedrijven is meer te doen dan anderen en het is een beetje afhankelijk waar ze naar toe mogen. Dat weten ze van te voren niet.

Ook leuk dat zowel jongens als meisjes kennismaken met bedrijven die in eerste instantie niet zo in hun interessegebied ligt. Denk aan technische bedrijven, landbouw of bijvoorbeeld schoonheidssalons. Dat is een meerwaarde.

Predikant Swildensstraat 35, 5421 VA Gemert

Onze kinderen maken tijdens de Roefeldag kennis met allerlei beroepen en bedrijven. Daarbij krijgen zij vaak een heel ander beeld van een beroep.

Schoolstraat 35, 5761 BV Bakel

Een dagje ‘roefelen’ is voor de kinderen geweldig. Voor de kinderen is het mooi om soms letterlijk een kijkje in de keuken te krijgen van verschillende bedrijven en beroepen. Het helpt ze een stukje in hun keuzes voor later.
Het enthousiasme en gastvrijheid van de deelnemende bedrijven is geweldig mooi. En wat is er veel te zien in de gemeente Gemert-Bakel. De leerlingen van de Kleine Kapitein zijn er klaar voor!

Bernhardstraat 2a, 5761 BJ Bakel

Een van de leukste dagen van groep 8: een spectaculaire opening, snuffelen bij verschillende bedrijven en inspiratie opdoen voor je beroepskeuze. De kinderen en hun begeleiders komen altijd enthousiast terug, vol leuke verhalen en verschillende, zelfgemaakte, materialen. 

Zoals we in vorige jaren samen zongen: En zo’n leuke dag heet ‘de Roefeldag’!

Wetering 25, 5422 AN Gemert

Roefelen is voor onze  kinderen een kennismaking met verschillende beroepen en bedrijven in hun eigen gemeente. Keer op keer zien wij enthousiaste kinderen, die vol verhalen terugkomen van hun ontdekkingstocht langs de verschillende bedrijven. Een dag om nooit te vergeten!

St. Michaëlstraat 30, 5421 NK Gemert