Stichting Roefeldag Gemert-Bakel

Het bestuur

Stichting Roefeldag Gemert-Bakel

De Roefeldag is een landelijke activiteit, maar wordt in Gemert-Bakel georganiseerd door de Stichting Roefeldag Gemert-Bakel.

Naast de bestuursleden van de Stichting is er een groepje vrijwilligers die bepaalde taken in de organisatie voor zijn rekening neemt. Dit groepje is op zoek naar andere enthousiastelingen die hen kunnen helpen.

Het Roefelcomité

Hans van Boxtel
Voorzitter

Het is fantastisch om het enthousiasme en plezier te zien bij de ruim 400 Roefelaars en 100 ondernemers! Kinderen mogen een dag heerlijk ’snuffelen’ , dat wil zeggen kijken, leren maar bovenal doen.  Dit met hamer, achter de toonbank of misschien wel op de graafmachine! Met een vette kick-off bij Time Out in combinatie met de gastvrijheid van het Boerenmuseum is dit een dag waar de kinderen nog lang op zullen terugkijken.  Super om hier een bijdrage aan te mogen leveren.

Jacqueline Tünnissen
Penningmeester

Al bijna vanaf het begin ben ik betrokken bij de organisatie van de Roefeldag. Inmiddels ben ik penningmeester en hou dus de financiën op orde.

Het is een superleuke dag voor de kinderen, ze komen bij bedrijven waar ze anders nooit zouden komen en doen dus nieuwe ervaringen op waar ze ook wellicht later ook nog wat aan kunnen hebben. 

Met een spetterende opening en een gezellige lunch tussen de middag is het een dag om met veel plezier op terug te kijken.

Ingrid Ruijs
Secretaris

Vanaf het 10-jarig bestaan van de Roefeldag Gemert-Bakel houd ik me bezig met het contact leggen met scholen en bedrijven, en het maken van het rooster voor de Roefeldag. Dit is elk jaar weer een hele uitdaging, maar geeft veel voldoening als het uiteindelijk lukt. 

Het is geweldig om enthousiaste reacties te krijgen van bedrijven die graag hun deuren open zetten voor de leerlingen van groep 8. En het enthousiasme van de kinderen en de begeleiders op de Roefeldag zelf is fantastisch!

Peter van den Berg
Bestuurslid

Sinds 2013 ben ik betrokken bij de organisatie van de Roefeldag. In 2012 ben ik gepensioneerd en werkte tot die tijd als leerkracht op de Berglarenschool. Als leerkracht vond ik de Roefeldag een bijzonder leuke activiteit en ging altijd graag met mijn leerlingen van groep 8 “snuffelen” bij de diverse bedrijven. Toen ik gevraagd werd om de Roefeldag eens van de organisatorische kant mee te maken, heb ik daar dan ook meteen enthousiast op gereageerd.

Anoeska van Kilsdonk
Bestuurslid

‘Het enorme enthousiasme dat ik elk jaar mag ervaren bij alle kinderen én de deelnemende bedrijven! Daar doe ik het voor!’

Armi Vermunt
Bestuurslid

Als begeleidster van een groepje bij de Roefeldag werd ik meteen enthousiast. De ontvangst van de deelnemende bedrijven, de interesse van de kinderen en de inzet van de organisatie hebben mij destijds doen besluiten me aan te melden als vrijwilliger.  

Het is leuk om te zien dat, na al die jaren, zoveel mensen deze dag weer mogelijk maken en ervoor zorgen dat kinderen op deze manier kennis kunnen maken met verschillende beroepen, bedrijven en culturele activiteiten.

Anne van Gaal
Bestuurslid

Ik ben met de Roefeldag in aanraking gekomen via mijn kinderen. Met allebei ben ik mee geweest toen ze in groep 8 zaten en ik vond het echt geweldig om te zien hoe enthousiast de bedrijven met deze kinderen bezig waren en de kinderen vonden het ook hartstikke leuk om dit mee te maken. Het is mijns inziens een erg goed initiatief om kinderen al spelenderwijs kennis te laten maken met het bedrijfsleven, vooral omdat het ook zo divers is. Toen ik werd gevraagd om in het bestuur deel te nemen hoefde ik dan ook niet lang na te denken, dat is nu alweer een jaar geleden. En als het aan mij ligt nog vele jaren!