Stichting Roefeldag Gemert-Bakel

Bedrijven

Roefelen (een Vlaams woord voor ontdekken en snuffelen) is voor veel kinderen een eerste kennismaking met een beroep of werkzaamheid. Alle groep 8 leerlingen van de verschillende basisscholen van de gemeente Gemert-Bakel krijgen dankzij u de mogelijkheid om een kijkje in de keuken te krijgen van een bedrijf, winkel, instelling of organisatie. Deelname aan de Roefeldag is een investering in de jeugd én hun toekomst. Als ondernemer kunt u toekomstige arbeidskrachten prikkelen en warm maken voor uw passie en vakmanschap!

Wat betekent Roefelen op uw bedrijf?

Tijdens de Roefeldag Gemert-Bakel bezoeken de kinderen in kleine groepjes en onder begeleiding van een volwassene 4 of 5 verschillende bedrijven in de gemeente Gemert-Bakel. Tijdens dit bezoek van een half of heel uur krijgt u de kans om uw bedrijf te presenteren en/of een rondleiding te geven. Daarnaast is het ook ontzettend leuk en spannend voor de kinderen als ze wat actiefs mogen doen. Denk bijvoorbeeld aan timmeren, metselen, oberen, bloemschikken, bakken, koken, planten, dieren verzorgen, 3-d tekenen, knippen, etc., etc.. Kijk door de ogen van een kind en er is al snel een werkzaamheid die op een leuke, eenvoudige en veilige manier kan worden uitgevoerd.

Ruim 100 bedrijven nemen deel

Het organiserend Roefelcomité is er ontzettend trots op dat ruim 100 ondernemers hun deuren tijdens de Roefeldag openzetten. Dit is een enorme stimulans om er voor alle kinderen een onvergetelijke dag van te maken! Mocht u (alsnog) willen deelnemen neem dan contact met ons op. Ook voor vragen/opmerkingen kunt u bij ons terecht.

Roefelcup

Deelnemende bedrijven ontvangen één of meerdere groepjes kinderen, dit tussen 10 uur en 15 uur. Er wordt tijdig een rooster aan u verstrekt. Hierop leest u precies op welk tijdstip de groepjes zich zullen melden. Ook ontvangt u van ons een waarderingsformulier. We vragen u om per groepje een cijfer te geven. Dit op twee aspecten: in welke mate is het groepje geïnteresseerd en hoe beoordeelt u het gedrag van de kinderen? De school met gemiddeld het hoogste punt wint de Roefelcup!