06 48 62 48 77

mrt 30
door Redactie
Laatst bijgewerkt: 30 maart 2021

ROEFELDAG GEMERT-BAKEL 2021

Jaarlijks staat de eerste donderdag van juni in het teken van de Roefeldag Gemert-Bakel. Op deze dag bezoeken alle groep 8 leerlingen van de verschillende basisscholen van de gemeente Gemert-Bakel een aantal bedrijven en instellingen.

Eerste kennismaking.

De kinderen roefelen er flink op los tijdens de diverse bezoeken. Roefelen is een Vlaams woord en betekent ontdekken of snuffelen. Zo kunnen de kinderen een kijkje nemen achter de schermen bij bedrijven, winkels, instellingen en organisaties en waar mogelijk actief meehelpen. Veelal een eerste kennismaking met een aantal verschillende beroepen. Jaarlijks stellen ruim 100 partijen uit Gemert-Bakel hun deuren belangeloos hiervoor open!

Het mag helaas duidelijk zijn, het is ontzettend lastig roefelen ten tijden van corona. Zo heeft het organiserend Roefelcomité vorig jaar tijdens de voorbereidingsmaanden besloten om de editie van 2020 af te gelasten. Met de huidige RIVM regels is het jammer genoeg dit jaar ook niet mogelijk om de Roefeldag doorgang te laten vinden.

Roefeldag Gemert-Bakel 2022.

Het Roefelcomité zet wel volop in om een frisse herstart te maken voor een gloednieuwe editie. Zo is het uitgangspunt om donderdag 2 juni 2022 na twee jaar noodgedwongen afwezigheid weer een fantastische dag te organiseren voor alle groep 8 kinderen. Het Roefelcomité hoopt hierbij weer op de geweldige steun van vrijwilligers, leerkrachten, ouders en niet te vergeten ondernemers te mogen rekening. Voor meer informatie zie deze website

 

Met vriendelijke groet,

namens GOO opvang en onderwijs,
Anoeska van Kilsdonk | Bestuurssecretaris

mrt 18
door Redactie
Laatst bijgewerkt: 18 maart 2020

Onlangs zijn bedrijven per mail ingelicht over de start van de bel-actie voor deelname aan de Roefeldag die we vanaf 18 maart zouden starten. 

Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus hebben we besloten dit nu niet te doen, er zijn andere prioriteiten op dit moment.

Als Roefelcomité hebben we dan ook de keuze gemaakt om de organisatie van deze dag op te schorten. Na 6 april 2020 nemen we verdere besluiten hieromtrent. Vanzelfsprekend zullen we u hierover informeren.

Wij bedanken onze sponsors...